Padletur Stakalleneset

14. august kl. 17:30
Flora Turlag, Onsdagspadling

Padletur med felles oppmøte kl. 17.30 aust for Sundafjelltunnelen.
Klar i kajakken
 kl 18.00

Passer for dei som har padle-erfaring.  Våttkort: Grunnkurs hav.

Turen starter fra Skredvika rett øst om Sundafjelltunnelen. Derfra padler vi vestover og får sett hvordan gamleveien til Florø ser ut. Vi fortsetter videre gjennom et trangt sund mellom Litle og Store Helgøya. Herfra krysser vi fjorden, runder Stakalleneset og padler inn til Sandvik. Dersom forholdene tillater det, vil vi padle et stykke oppover elva. På returen stopper vi på Stakalleneset for en matpause samt mulighet for å se litt på en 10 meter høy kløft som oppsto etter uttak av diabas over en periode på 4000 år. Uttakene sluttet omkring 2000 før vår tidsregning. Ta med fottøy for å gå litt i terreng. På tilbakeveien til Skredvika padler vi på sørsida av Eikefjorden og inn imellom steiner som har rast ned fra fjellet. Beregnet tid på turen er 3 timer.

Stakalleneset er navnet på kartet, men lokalt brukes som regel Stakaldeneset.

Turleiar har raud DNT lue.

Det er erfarne padlare som har ansvar for turane.

Om vêret vert for dårleg avlyser vi turen - følg med på oppdatert informasjon her på nettsida!

Flora Turlag har 6 kajakker til låns.  Lån av kajakker på turane er gratis for DNT medlemmer og kr 200 for ikkje-medlemmer. Kan betales på VIPPS til Flora Turlag. Vippsnummeret er: 554905

Kontaktpersoner:
Kari-Anne Melvær Strømmen  906 82 961
Tine Kroppan Holvik  971 68 809

Send ei melding om du ønsker å være med på turen, slik at vi veit kor mange vi blir totalt.

Deltaking på alle turlagets turar skjer på eige ansvar.

Velkommen på padletur.

Padletur Stakalleneset

Padletur med felles oppmøte kl. 17.30 aust for Sundafjelltunnelen. Klar i kajakken kl 18.00 Passer for dei som har padle-erfaring.  Våttkort: Grunnkurs hav. Turen starter fra Skredvika rett øst om Sundafjelltunnelen. Derfra padler vi ...

• Kari-Anne Melvær Strømmen   og Tine Kroppan Holvik